Google Adsense

vrijdag 13 april 2018

Het nut van een verplichte rijrichting aan de Regenboog

Toen er nog geen wegwerkzaamheden waren aan het kruispunt/rondpunt van de Speelbroek met de Brusselsesteenweg, was de ochtendspits een ware kalvarietocht voor de ouders die hun kinderen via de Kiss&Ride (NL: "Lek & Vertrek") naar school wilden brengen.

Het probleem was heel eenvoudig te lokaliseren, en nog eenvoudiger op te lossen.

Doordat autobestuurders de Kiss&Ride in beide richtingen konden verlaten (dus zowel links richting centrum als rechts richting Brusselsesteenweg), werd er een natuurlijke blokkade gecreƫerd, waarbij de Kiss&Ride niet verlaten kon worden naar links omdat daar wachtende auto's stonden die de Kiss&Ride juist wilde oprijden. Van een echte "Catch22" gesproken of een vicieuze cirkel.


Vergelijk het een beetje zoals een slang die zichzelf in de staart bijt. Ik kan niet op de Kiss&Ride omdat ik degene ben die de Kiss&Ride wil verlaten,

Tijdens de wegwerkzaamheden aan het kruispunt waren deze problemen natuurlijk opgelost: er kwam immers geen verkeer meer van de Brusselsesteenweg, dus ook geen blokkeringen meer.

Maar.... nu de werken achter de rug zijn (hoera) treedt het oude probleem terug. Gelukkig heeft het gemeentebestuur geluisterd naar de vele verzuchtingen van ouders, en hun gezond verstand gebruikt. Er werd namelijk een witte doorlopende lijn getrokken aan de uitrit van de Kiss&Ride, waardoor autobestuurders verplicht zijn rechts af te draaien.


Dit zal de doorstroom van de auto's die de Kiss&Ride verlaten, sterk verbeteren, waardoor de auto's die de Kiss&Ride willen oprijden, niet meer als obstakel worden gezien.


Voor wie de Kiss&Ride toch wil vermijden (en zo onze kinderen niet met schadelijke stoffen bestoken), geef ik nog twee goede alternatieven:

1. Komt u van de Brusselsesteenweg? Parkeer dan op de parking Ter Wilgen en maak gebruik van het spiksplinternieuwe zebrapad. 200 meter wandelen en een tijdswinst van enkele minuten

2. Komt u van het centrum van Grimbergen? Parkeer dan aan de Fijne Frietjes/Sporthal of wandel door het Prinsenbos. 200 wandelen en opnieuw een tijdswinst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten