Google Adsense

woensdag 31 januari 2018

Het verhaal achter de verkaveling op het Beigemveld

 Er is een nieuwe verkaveling in Grimbergen, en daar wordt heel wat onzin over verteld. Het lijkt wel alsof de verkiezingen al begonnen zijn en iedere politieke partij zijn eigen gelijk wil halen.

Laat ons eens de dingen objectief bekijken, en het paniekvoetbal in zijn juiste context kaderen.

Hieronder zie je wat officieel "WUG-GRI-3 Beigemveld" heet. De WUG staat voor Woonuitbreidingsgebied, en betekent dat deze plek als bouwgrond gebruikt mag worden. Het gebied dat is rood-omlijnd wil projectontwikkelaar Matexi verkavelen.


Ongeveer 400 buurtbewoners hebben bezwaarschriften ingediend tegen de verkavelingsaanvraag. Nogal hypocriet als je het mij vraagt, want heel wat van deze "klagers" zijn eigenaars van een woning in...de aanpalende verkaveling van het Pellenbergveld en het hoger gelegen gedeelte van de vorige verkaveling op het Beigemveld.
Het doet me denken aan mensen die in Steenokkerzeel gaan wonen en dan klagen over het lawaai van vliegtuigen. "Eigen Verkaveling Eerst", zou Vernieuwing zeggen.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat onze eigen Grimbergse "monsieur NON" (alias Bart Laeremans) dit verkavelingsproject met veel plezier aangreep om het tot een verkiezingspunt te maken.

En wat met Open VLD en CD&V? Het is geen geheim dat Trui Olbrechts & Matexi elkaar gevonden hebben, en dat alle politieke trukjes toegestaan zijn om dit project erdoor te duwen, de bezwaren bij de Raad van State ten spijt.
Op de gemeenteraad van 24 juni 2016 stemde de helft van de gemeenteraadsleden tegen, en toch slaagde het provinciebestuur erin om het project goed te keuren aangezien er geen "strikt negatief advies werd gegeven".

Mijn voorspelling? De Raad van State zal oordelen dat aangezien dit gebied een Woonuitbreidingsgebied is, er geen reden is om het project te staken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten