Google Adsense

maandag 19 maart 2018

Verkeerssituatie op het kruispunt van de Merodestraat, Brusselsesteenweg en Speelbroek

UPDATE :
Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, zou de officiële ingebruikstelling van het nieuwe kruispunt De Merode - Triohofstraat - Speelbroek - Brusselsesteenweg plaatsvinden op maandag 26/03.
Een opening op 01/04 wordt niet overwogen voor begrijpelijke redenen.

Als het weer het toelaat, zal het nieuwe kruispunt tussen de Merodestraat, Triohofstraat, Brusselsesteenweg en Speelbroek officieel geopend worden.

Heel Grimbergen kijkt ongetwijfeld uit naar dit goede nieuws (zeker de handelaars hier in de buurt) en er komen een aantal wijzigingen aan de verkeerssituatie. Omdat er heel wat foutieve informatie op de sociale media verschijnt, even een overzicht van de nieuwigheden:


1) de Merodestraat blijft tweerichtingsverkeer. Wie echter richting centrum wil rijden, zal enkel rechts kunnen afslaan (in de Speelbroek dus)

2) de Merodestraat is bereikbaar via de Brusselsesteenweg, maar enkel als je van Brussel komt. Het is dus niet mogelijk om vanuit de richting van de Wolvertemsesteenweg links in de Merodestraat te rijden.

3) De Triohofstraat kan enkel ingereden worden door verkeer dat vanuit de richting van de Wolvertemsesteenweg komt.

En belangrijkste niewigheid: het afgrijselijke gedrocht van het "rondpunt" of "vluchtheuvel" is eindelijk verwijderd, en vervangen door een volwaardig kruispunt met verkeerslichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten